dinsdag 9 juli 2013

En dan: zeilen maar

Vrijdag 5 juli gaan we op reis richting Kagerplassen en omgeving voor het weekend van de werkgroep Kleine Zeilvaart van de LVBHB. Adriaan heeft nog een examen en zal zaterdag opstappen, dus Jens en Piet bijgestaan door Josien laden van alles in om te kunnen kamperen aan boord.
We vetrekken tegen drie├źn, gestreken en op de motor, want de windrichting is noordelijk dus we kunnen op de Gouwe toch niet zeilen en dan kunnen we lekker doorvaren. De motor doet het prima, alles werkt zoals het moet. Hiep hoi. Op de Oude Rijn bij de afslag naar de Heimanswetering kiezen we voor de Oude Rijn zodat we nog een stukje kunnen zeilen. Het afmeren om op te tuigen gaat niet vlekkeloos want bij het achteruitslaan raakt de schroefas los uit de flens die aan de flexibele koppeling zit. Dat weten we dan ook weer, we kunnen niet afstoppen op de motor dit weekend. Vooruit gaat wel, gelukkig.

Onder zeil op de Oude Rijn richting Koudekerk met een bescheiden noordelijk windje.
Het BB-zwaard voor het eerst in werking.

Nu vanaf het voordek.

Bij de Zijlbrug stapte Adriaan zaterdagmorgen op.
Met zijn iPhone konden we toen ook het telefoonnummer van de Zijlbrug opzoeken.

Jens jaagt de Jacob door de Zijl, vlak na de start bij het Boterhuiseiland,
waar ook het palaver was.

Zeilend richting Vennemeer.


Met zo'n twintig kleine schepen voeren we door het eeuwenoude polderlandschap rond Oud Ade. Hier jaagt Jens de Jacob.

Kleine handbediende bruggetjes met doorvaartbreedte max. 3,40 m.


Door de Paardenbrug in Rijpwetering. Omalot zit aan het water voor het restaurant.

[Meer foto's van het weekend komen wellicht nog want moeten uit andere bronnen komen.]

Van zondag op maandag overnachtten we bij het drijfhuis van Simon en Wendelien aan de Koppoel in Rijpwetering langszij hun westlander.
Dit is alweer op de terugreis maandag met aan boord ook Jens' vriendin Marieke en broer Wietze. Hier zeilen we de Braassem af richting Woubrugge met de fok te loevert uitgeboomd.


In de Kock van Leeuwensluis. Vanwege de te late opening van de spoorbruggen (20.15 uur) hebben we de mast maar weer eens gestreken zodat we om 17.15 uur weer in de haven zijn.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten