donderdag 3 januari 2013

Overige werkzaamheden


Piet heeft afgelopen tijd (weer) ontzettend veel tijd in de jacob gestoken waar we hem erg dankbaar voor zijn!
In de volgende foto's zie je hoe leuk Piet het vind om kleine maar nuttige en leuke klusjes even tussendoor aan te pakken.

een klein klampje om stootwillen aan op te hangen, erg handig!
Hier zie je de steunen voor de loopplanken binnen het schip, ook erg handig!
Het luik van het voordek pastte niet, waarschijnlijk door een hijs-operatie voordat wij eigenaar waren. Simpel opgelost,  'gewoon' het luikhoofd naar achteren verplaatsen en alles past! hij heeft zoals je hier ziet een stukje luikhoofd weggehaald, en daarvoor in de plaats een stukje dek teruggeplaatst. Nu past het weer, ook erg handig!
Hier zie je de overgang van gangboord naar voordek, met als scheiding het schild dat van boord tot boord loopt. Het grijze deel wat je ziet is het voordek en het donker ingekankerde deel het gangboord. Dit is niet zo een eenvoudig klusje geweest. Het was moeilijk om te bedenken hoe dit nou allemaal gezeten kan hebben zodat het er mooi uitziet, het sterk is en het ook nog is goed afwatert. Uiteindelijk mooi opgelost!
Piet heeft aan beide kanten het kikkertje (hier met wit stroomdraad eromheen opgeschoten) gerepareerd, en de pennen in beeld gereconstrueerd. Waarvoor deze pennen waren is nog niet geheel duidelijk maar we denken tegen het uitlopen van het roer, en evt voor de stuurtalie.
Hier de stuurboord kant, waar hetzelfde gebeurd is.Geen opmerkingen:

Een reactie posten